Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

A na Sinergiji...

Bio sam relativno kratko u Sava Centru - sem samog predavanja još nešto manje od 1h pre toga - ali dovoljno da se vidi da je organizacija odlična. U holu, kao i u sali za predavače su stajali HP računari koji su mogli slobodno da se koriste. Hostese su bile uobičajeno lepe ;) i znale su odgovore na pitanja gde je šta. Mog imena nije bilo na spisku za predavače - Dejan nije direktno naveo mene u spisku predavača već u opisu predavanja - ali su ljudi iz Microsofta imali spreman višak opreme i kartica. Paket za predavače sadrži prilično veliki ranac pun koječega, uglavnom reklamnih materijala. Meni je najinteresantiji (pored flaše vina ;)) veoma lep laserski pokazivač koji se odlično pokazao na samom predavanju.

U sali za predavače je bila interesantna scena: par lepih devojaka se tu šeta, deli čokoladice i Nescafe napitke i uspostavlja komunikaciju, a jedno 10-12 muškaraca ih ignoriše i zuri u monitore. Strašno. :) Uzeh i popih sve što daju i ustanovih da jedna od njih ima isti telefon kao ja. Vremena za previše priče nije bilo, jer sam se zadržao oko 15 minuta dok nije došao Dejan te smo krenuli da tražimo salu na spratu.

Predavanje je prošlo prilično dobro. Sala je bila popunjena oko 80%, na kraju je bilo nekoliko pitanja, što za Dejana, što za mene, tako da sve to predstavlja pozitivno iskustvo za moj prvi javni nastup ovakve vrste.

Ovo je i prilika da otkrijem jedan mali sajt koji ne reklamiram, obzirom da se web poslom, van Finsofta, bavim retko i ne tražim aktivno klijente - obično oni mene pronađu, raznim kanalima. To je studio aplus sajt, odakle se mogu skinuti slajdovi mog dela prezentacije. Moguće da će Dejan na CD-u uz naredni PC dati i video materijal - ali ne držite me za reč.

Ono što mi ostaje to je da napišem tekst za PC gde ću opisati razne probleme koji su se javili tokom razvoja i opis rešenja. Sama ta tema je veoma zanimljiva ali zahteva nekih pola sata priče da se dobro ispriča, za šta danas prosto nije bilo vremena.