Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

F1@B92

Imali su neviđeno sreće da za prvi prenos imaju ovako zanimljivu trku i da su još imali dobre komentatore kupili bi me, definitivno. Ovako…A. Stojanović je očigledno slabo pratio F1 svet i ne snalazi se uopšte - njegova priča se sastojala od raznih isečaka iz vesti koje kao da je skupio dan pred trku. Bolje da se drži fudbala - i ovde je u jednom trenutku rekao igrači umesto vozači.

O Veljku Petroviću je već toliko rečeno da je pitanje ima li smisla trošiti reči. Raspričao se o onim klipnjačama i klipovima, pretvaranju krivolinojskog u pravolinijsko kretanje i tako neke interesantne tehničke stvari (šic!) a na ekranu mu piše da M.S. skida 2-2.5s po krugu ka Buttonu i od njih dvojice niko da to iskomentariše. :( Malo kasnije ista priča sa drugim akterima i opet ništa.

Ne kapiram zašto nisu za komentatora stavili A. Babića koji je na sajtu B92 napisao sjajan uvodni tekst za ovu sezonu. Iz teksta se vidi da čovek voli i prati F1 (i generalno moto-sportove). Neka puste čoveka da proba, Stojanović neka tu bude uz njega, neka im nameste comp da na Netu mogu da prate live timing i dešavanja (formula1.com to daje) + da reklamne blokove skrate na po 30-40s i puste više puta u toku trke.

Ovako su sa ova 2 RTL-like maratonska reklamna bloka uspeli da promaše Alonsovo obilaženje Buttona i zatim onaj Schumacherov karambol.

Ajde B92, nemoj se blamirate.

  1. Škartirajte Petrovića iz živih prenosa
    Neka svoje tehničke eseje i istorijske priče piše na nekoj F1@B92 sekciji na sajtu. Zaista zna dosta zanimljivih stvari, ali me one ne zanimaju u toku trke - tada me zanima trka i šta se u njoj dešava.

  2. Dajte komentatora koji živi za F1 i pali se na svako približavanje dva vozača
    Samo pogledajte šta su ova dva manijaka na 3K uradila za NFL u ovoj zemlji

  3. Dovedite za stručnog komentatora nekog iz ekipe koja je pre par godina izdavala Formula 1 časopis kod nas - slušao sam ih na promociji u SportCafeu i pratio časopis i momci ne da znaju nego razbijaju