Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

adbutler.com ubio B92

Preterujem, ali ipak…

Učitavanje sajta blokirano eksternim skriptom

Kada vam 3rd-party service za reklame blokira učitavanje sajta na skoro 1 minut (tačnije prestao sam da gledam, a posle video da se u nekom momentu učitavanje strane nastavilo) onda bi se valjalo zapitati o smislenosti tih reklama. Ili barem o alternativnim tehnikama učitavanja istih.

Nije ovo prvi put da sa B92 sajtom imam ovakve mukice…Tu spada ono “čuveno” istraživanje publike - lista od desetak pitanja na koje ste morali da odgovorite da bi uopšte videli sajt. To je period kada uopšte nisam posećivao sajt - najduži period ikada (posećujem inače svakodnevno). Krajnje glup potez, što su valjda i shvatili pa skinuli tu glupost.

Zatim imbecilne Flash reklame sa ekstra-sitnim “zatvori” ili samo “x”…Krajnje iritirajuća praksa, čiji je jedini efekat bio da mnogo češće potežem AdBlockPlus.

Voleo bih da pročitam jednom na blogu Dejana Restaka koliko su takve stvari imale pozitivan/negativan efekat. Na primer, kakve su cifre posećenosti u vreme onog formulara. Bila bi zgodna promena u odnosu na postove o politici bloga.