Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

tuga.sony.co.yu

Daklem, rešio sam da konačno batalim čekanje na mitsku novu Apple seriju monitora i kupim sebi neki kršten veliki monitor za rad kući. Verovatno će Apple izbaciti bladi monitor nedelju dana nakon što kupim

Išao gledao Dellove u Eurolinku na Senjaku - fina prodavnica, uslužni ljudi, dali da se igram i isprobavam. 2007 deluje ok, ali nisam baš bio zadovoljan mogućnostima kalibracije boja, pa nisam kupio. NEC i Viewsonic - to ovde izgleda više niko ne prodaje. Apple je zastareo i ovde preskup. Samsung…well, možda sam piajzla ali mi oko nešto ne hvata -PVA panele.

Onda u subotu slučajno naletim na domaću Sony stranicu o njihovoj profesionalnoj liniji monitora i zaprepastim se kada vidim da listaju SDM-P234, stari S-IPS monitor koji je redom po Netu dobio fantastične ocene. To je bilo negde subota, 14h. Potpuno napaljen, hoću da kupim, i odem na kontakt stranicu da vidim gde ima, kad ono cvrc: nigde liste prodavaca, samo telefon za kontakt koji naravno da ne radi subotom. Divno - kako beskorisna informacija.

Šta ću, sačekam ponedeljak i zovem jutros dati telefon. Pospani ženski glas mi kaže da ih prodaje firma zvana MDS i da mi telefon. Pozovem, tamo mi kažu da oni monitore uopšte ne prodaju, već video conferencing rešenja. Zovnem opet Sony, kaže žena - pa to samo znamo, jedino ako hoćete da zovete Tehnomarket, Comtrade itd… Hvala, neću. Proverio još ranije, nema.

Totalna tuga od sajta. Em nema korisnu informaciju gde kupiti Sony proizvode, em neki od prikazanih proizvoda uopšte nisu u prodaji i služe samo za zamajavanje. Prosto da se čovek divi online strategiji.