Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

vino.aplus.co.yu

Forum je spreman. Navalite. :)

Baziran je na Vanilla paketu, veoma jednostavnom softverskom paketu koji koristi PHP i MySQL. Kod koji generiše je baziran na web standardima, tako da se lako indeksira od strane pretraživača i nadam se da će naše diskusije brzo istrčati na prve strane istih, kad god neko traži bilo šta o vinu na srpskom (i sličnim) jezicima.

Razmišljao sam o phpBB, punBB i sličnim zverima (ova prvi se na Dreamhostu instalira jednim klikom) ali su glomazni paketi sa kojima nemam baš mnogo želje da se petljam. A i ne volim taj kockasti forumski stil koji preovladava svim paketima. Vanilla mi omogućava da jednostavno (šic!) izmenim i HTML i CSS za forum, pa ću - kad vreme dozvoli - napraviti nešto dobro.

Postoji i prevod na srpski (koji sam doradio za aktuelnu verziju 1.1.2), pa je moguće izabrati između engleskog i srpskog u podešavanjima. Osnovni jezik je naravno srpski, a ko želi može da interfejs promeni nazad na engleski.

Osnovni Vanilla stil je po meni prilično bled i teško čitljiv. Ne znam zašto su izabrali te boje, ali mi se uopšte ne dopada. Isprva sam mislio da kreiram stil koji će pristajati tematici foruma, ali ako to budem čekao, neće se ovaj forum skoro pojaviti. Poskidao sam nekoliko stilova koje su drugi ljudi kreirali, pa se nadam da ćete naći neki koji je dobar za vas. Meni se iskreno ni jedan baš ne sviđa, no šta je tu je - kad napravim ono što sam zamislio, videće se.

Još jednom, posetite forum, prijavite se, pa da polako krenemo.