Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Dokle više?

Odgovornost za nasilje snosi onaj ko je organizovao miting, pre svega Vlada i one partije koje su stale iza njega.

Da.

DS i G17 plus su većina u Vladi. Koliku odgovornost snosi DS? - To nije bio zajednički program Vlade i neka to objasni Vlada.

Ja sam mislio da u demokratiji odlučuje većina…

Miting nije mogao biti otkazan, jer su ga sa mnogo žara najavljivali i DSS i SRS i SPS. O tome očigledno nije odlučivala većina Vlade.

…izgleda da u Srbiji ne. Čitajući ovo, razuman čovek prosto ostane zabezeknut. Koliko vrede te ministarske fotelje, kolike đonove ministri DS imaju umesto obraza? Šta još treba da se desi da mrdnu svoja dupeta iz tih fotelja? Ima li ikoga u toj senci od stranke da ima obraza, časti, morala; da ima hrabrosti, minimuma hrabrosti da uradi ono što su odavno morali da urade?

Koja je krajnja tačka, odnosno šta DSS više treba da uradi da bi DS izašla iz Vlade? - To su zahtev za vanredno stanje, dalja eskalacija sukoba i ovde i na Kosovu, nastavak politike nasilja umesto dijaloga i prekid svake komunikacije sa Evropom.

Ko određuje šta je dalja eskalacija sukoba? Da li treba da čekamo da ovi ludaci ubiju nekoga? Da spale, razapnu, rasčetvere na ulici? Da li treba da čekamo Evroviziju u Beogradu pa da isti bezumnici napadnu predstavnike Albanije, Engleske, Francuske…? Zar treba da čekamo formalno vanredno stanje? Zar činjenica da je strance strah da se šetaju ulicama ovog grada, da strane ambasade prestaju da rade i upozoravaju svoje građane da budu obazrivi - zar to nije već vanredno stanje? Meni sigurno nije redovno.

Dokle više? Gde je granica?