Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

LDP progovorio, dok Beograd grca

Je*ote…kada sam počinjao ovaj blog nisam ni sanjao da će se pretvoriti u ovakav politički sajt. No, kakva nam je realnost, takve su mi i teme. Još od dolaska u Beograd ‘93. i otvaranja očiju, nisam nikako uspevao da se otrgnem od ovih stvari, kroz svađe, šetnje, NGO, you name it…No, to je tema za neki drugi post.

Uzrok ovog posta je sjajno sročeni post na sajtu LDP-a koji bez uvijanja i maskiranja govori o stanju stvari. Nedostatak bilo kakvih vesti tamo, ovih par dana, je bio veoma upečatljiv. Slabiji rezultat od očekivanja je sigurno zahtevao neko vreme da se stvari slegnu i da se svedu utisci.

Ono što piše je suštinski isto ono što sam napisao u svom prethodnom postu. Preporučujem svima koji ovo čitaju da pročitaju ceo post na LDP portalu – takvo javno saopštenje svojim članovima i simpatizerima sigurno nećete pročitati ni kod jedne druge stranke, ikad.

Vuči-roga

Čitam danas da B92 iz pouzdanih izvora saznaje da je Vučić gradonačelnik i da će sutra sve biti objavljeno. Dogovorili se sa socijalistima. No, samo se Beograd spominje, republika još ne, zaboga ponavljaju se izbori na 3 mesta, pa se čeka da se to završi, poštuju se ti glasovi. Khm, khm…

Kako imam pamćenje duže od trajanja kampanje, sećam se nastajanja prethodne vlade. Nikolić u koaliciji sa DSS-om postade predsednik Skupštine, nakon dva dana preganjanja. Cela zemlja drhti, eto nama baba-roga na vlasti, drž-ne daj…i eto već sutradan master-manipulator K. Vojislav postade premijer, nova većina smenila Nikolića i postavila Dulića. Maestralno odigrana igra je ubedila sve kolebljivce u IO DS-a da se tako mora jer drugačije ne može, Ɖelić ode za potpredsednika. U toj kampanji, T. Boris je čvrsto tvrdio da će Ɖelić biti premijer, dileme nema.

T. Boris sada isto tako čvrsto tvrdio da K. Vojislav više nikad neće biti premijer. On je čovek principijelan političar, sve vrca. I eto, sad nam se opet pojavljuje SRS babaroga, u liku ovog Kijavog. Prosto me mrzi da pišem i crtam dalje, pa samo da pitam sve one koji se slažu sa LDP-om a ipak zaokružili ZES i pogotovo one koji su čvrsto uz ZES:

Kako ćete se osećati kada za par meseci DS, SPS i DSS naprave republičku vladu, na prvoj zgodnoj sednici smene Vučića i opet posle tih meseci mrcvarenja imamo isto njesra koje smo imali i u 2007?

Kada “politika-mogućeg” postaje “dokle-ću-pustati-da-me-vuku-za-nos-politika”?

Moj takav trenutak je bio 2004.