Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Sramota

Crtica prva:

Možda nije lepo, ali legitimno jeste.
(Slobodan Samardžić, ministar)

Crtica druga:

“Slušajte, neki nazivaju ceo skup huliganima, ne bi trebalo tako da rade. To neki mediji rade i sve više iritiraju učesnike skupova da sutra razbiju još neke ustanove. Ja ne bih bio iznenađen da se polupaju prozori i na nekim drugim ustanovama, koje nisu u ovom momentu bile oskrnavljene”, kazao je Ilić.

Posledica prva, druga, treća…

Grupe huligana izazvale nerede po Beogradu. Razbijeni prozori na ambasadi SAD, demolirana ambasada Slovenije. Ima povređenih.

U ambasadi SAD je nađeno telo, čiji identitet i pol zasad nije utvrđen. Situacija se smrila oko ponoći.

Kako je potvrđeno za B92 u Ambasadi SAD, nastradala osoba nije zaposlena u ambasadi.

Ovo su najgori računi koje nam Miloševićeve devedesete šalju. Čitave generacije koje ne znaju za bolje od ‘vize, ‘vize, zipa, tebra, šta me gledaš, bre!. Koje znaju da su ti stranci sve pederi i šljam, a nisu mrdnuli dalje od Dunavskog Keja ili Zlatibora.

I gde teško da će mrdnuti. Jer ovo je zemlja gde predsednik Vlade u svom govoru u Orašcu kaže šta je to u nama što svet tera da nas smanji i time potpaljuje istu ksenofobiju i mržnju kao i Milošević. Ovo je zemlja gde premijer pravi mitinge sa opozicijom, a njegovi partneri u vladi to osuđuju. Ali ta ista vlada nastavlja da radi, kao da ništa nije bilo, sve je to normalno i ok.

Gde policija ima naređenje da ne sme da povredi slučajno nekog od ovih mamlaza što skaču na hummere. Kao što je imala naređenje da ne sme da premlati mamlaze koji su marta 2004 spalili džamiju. A nas su jurili i mlatili devedesetih za protestne šetnje. Jurili su nas. Ne SRS, ne DSS, već nas ostale, koji smo 5. oktobra doveli DSS na vlast.

Ovo je zemlja čiji je predsednik (težak 2.3 miliona evropskih glasova) pička pobegulja, bez hrabrosti da juče izađe i stane ispred američke ambasade i spreči ovo ludilo. Koji nema hrabrosti da odjebe parazite i raspiše nove izbore.

Sve što nam se dešava, potpuno smo zaslužili.