Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Vlada u četiri slike

…ili kako će Ivica da se izvuče iz ove nezgodacije.

Slika 1: Dosta odbora po unutrašnjosti, Miloševići iz Moskve kao i Vučelićevi ljudi u SPS-u dišu Dačiću za vrat, u to nemam sumnje. To su oni koji ga guraju ka koaliciji sa SRS i DSS-NS.

Slika 2: JS od početka propagira verifikaciju SSP-a i pribiližavanje EU. Evropski Palma, je l’ te. Ovima iz PUPS-a, koji mi liče na neku porodičnu firmu, je verovatno svejedno. I jednima i drugima nije prihvatljivo poništavanje SSP-a gde je JS najglasniji.

Slika 3: Sinoć na FOXu, u emisiji “Recite narodu” Dačić prvi put (bar za mene) javno rekao da SPS-u nije prihvatljivo poništavanje SSP-a. To je samo jedan dan nakon što je Samardžić u “Utisku nedelje” potvrdio da će DSS glasati protiv verifikacije SSP-a.

Slika 4: DS danas javno proziva Koštunicu da kaže da li ostaje pri svom “jedinom” obećanju u kampanji da će poništiti SSP i time svesno obmanjuje svoje birače zarad pukog opstanka na vlasti sa 11.5% podrške. Šic.

Ovo DS saopštenje je šlag na tortu da DSS-NS kojim slučajem ne odustane od toga i prihvati kompromis. Ivica bi se onda našao u nebranom grožđu. Ovako, SSP će biti izlazna strategija SPS-a da ne napravi vladu sa DSS-NS i SRS i da ode u koaliciju sa ZES-om.