Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Odmorče

Uzeo sam kratak odmor u firmi, od nedelju dana. Nisam imao nameru da igde idem (to možda kasnije u toku godine), no da vidim kako ovaj grad izgleda kada ništa ne radiš. Zadnji put mi se desilo pre nekoliko godina, dok sam studirao…Dovoljno da se zaboravi. Ne mogu reći da sam baš mnogo propustio, no nije da nije…

Ujutro sam išao na vožnju bicikom - staza do Ostružnice je sjajna u jutro radnih dana. Gužve nema uopšte, po koji automobil i koleg(inic)a biker, milina za vožnju. Kasnije u toku dana se sa Padine spustim na Adu. Mutna voda i plivajuće rastinje se daju ignorisati u dobrom društvu, pogotovo ako je žensko. :) Nabacio sam i nešto boje - al’ mi se koža iznenadila kada je videla sunce posle par godina rastavljenosti… Šetnja po gradu je mučenje - vazduh je loš i zagušljiv, pogotovo na današnjih 38 stepeni, tako da to upražnjavati samo po potrebi.

Sada se spremam na par dana do Pirota i znatno čistiju vodu - a ako bude prilike možda odem i do Zavojskog jezera. Gore se veoma lako pocrni/pocrveni (zavisi koliko si pametan/lud), voda je planinska, čista i prilično opasna (opet zavisno od toga koliko imaš mozga u glavi).

Lazy days…