Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Insajder uživo

Jako loše.

Imam priličnu želju da ovo uspe i ima efekta, ali sam veoma, veoma skeptičan nakon ove prve emisije. Brankica prosto ne ume da vodi razgovor sa osobama koje evidentno ne podnosi. To se moglo naslutiti iz ranijih emisija ali su one bile dobro montirane pa se nije videlo, ali uživo…katastrofa.

Konstantno upada u reč, veoma brzo skače sa teme na temu i nema ama baš nikakvog respekta prema gostima. Možeš da ih ne podnosiš ili da misliš da su zlo najgore, ali ako si ih zvala i oni došli, onda ih tretiraj kao sagovornike a ne đake koji su tu da recituju lekciju koju učiteljica priča. Najgore od svega je što im nameće šta treba da kažu i na par mesta je vidno izgubila živce što to ne izgovaraju. Potpuno bezveze. Ono što treba da radi je da pripremi i postavi pitanje tako da nemaju validan odgovor. Ovako je Milošević mislim samo jednom rekao “ne znam, ne sećam se” što je čest eufemizam za “neću da kažem, ne odgovara mi” a na sve ostalo je odgovorio prilično uverljivo. Slično i Božović, koji je odgovorio na sve što je pitan i to tako da nije imala šta da mu odgovori sem da upadne u reč i prekine ga.

Recimo primer - davi ih za onu službenu belešku oko Legijinog hapšenja i kako to da oni nisu uradili ništa povodom toga, bez ikakvog razloga pikirajući na njih umesto “jeste znali, nismo, ok onda treba pitati ministra, jeste, treba. i premijera. jeste i njega”. A ovako uporno pokušava da nametne priču da su njih dvojica zajedno sa Jočićem smišljali kako da zabašure da zabeleška postoji. Iz aviona se vidi da je to nategnuto i da tu nema šta da im zakači - ono gde je trebala da pritisne je činjenica da su uopšte učestvovali u ispitivanju Legije bez sudskog naloga. Što je tek usput spomenuto a više se bavila da li je zabeleška stvarna ili ne - što njih dvojica uopšte ne moraju da znaju niti da odgovaraju za to. Trebala je da insistira: “da li znate da zakon predviđa…”, “zašto niste tako uradili?” - na to Milošević prosto nema šta suvislo da odgovori.

Ili glupost sa nošenjem uniforme i crvene beretke. Sem pokušaja diskreditacije Miloševića, taj deo nema ama baš nikakvu svrhu, čisto gubljenje vremena. Diskreditovanje je rađeno 2 godine unazad, batali sad to. Konstantno prozivanje zašto nisu podneli ostavke ili izašli u javnost - bespredmetno. Nisu ovde da se sudi o njihovoj časti i etici nego o njihovoj ulozi u datim događajima. Napad na ličnost gosta je totalni promašaj za svakog voditelja a ravno katastrofi za emisije ovog tipa - ko će bre pri čistoj svesti da se pojavi ako zna da će biti tako napadnut.

Veoma, zaista veoma loše vođenje emisije. Priličan problem je i kratko trajanje emisije - 50 minuta je ekstremno malo i moralo bi da traje minimum 1.5h, pa i 2h. Onda bi Brankica možda imala manje tikova i bila manje nervozna. Videćemo šta će biti dalje.