Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

WeRunBgd 2013

Nešto slabo pišem na ovom blogu, pa se malo pomalo pretvori u dnevnik mojih trka. Što i nije loše :)

WeRunBgd 2013 je znatno, znatno bolje organizovana u odnosu na prošlogodišnju. Brojevi za trku nisu deljeni na sam dan trke, već do dan pre, što je sasvim dovoljno vremena da se svako zainteresovan prijavi i preuzme broj.

U sam prostor za trkače su pustani samo ljudi sa brojem, a ulazi su bili markirani veličinama majica koje je tražena pri prijavi, tako da nije bilo nikakvih gužvi niti problema pri preuzimanju. Jedini red koji sam video tokom čitavog događaja je bio za garderobu - sve ostalo je bilo ok, uključujući i podelu vode i slatkiša nakon prolaska kroz cilj. Sve u svemu, sjajno, veliki napredak.

Moja trka

Kao i ranije, ja sam se trkao sa samim sobom. Trenirajući za trku, najbolje vreme za 5k sam ostvario pre četiri dana, u sredu: 25:37. Danas, 25:42 koliko je izmerio Nike+Running app, no kako je to objavio 100-tak metara pred cilj, vreme na samoj trci je verovatno bliže 26min.

Sva je prilika da bih ostvario i kojih desetina sekundi bolje vreme, da nisam upao u gužvu na startu, pa sam preskakao po travi pored same staze. Na oko 2km je već bila čistija sitacija pa se moglo lakše trčati. Vremena po kilometrima:

  1. 5:01
  2. 4:47
  3. 5:12
  4. 5:10
  5. 5:32

U drugom km sam preforsirao, trudeći se da nadoknadim vreme zbog gužve na startu i onda me to sustiglo na kraju i pokvarilo prosek, koji je bio 5:08min/km. 4:47 je mnooogo iznad moje trenutne forme, pa bi valjalo sledeći put malo da iskuliram. No, ponese te trka i društvo i ode ritam u očin, nisam ja profi :)

Ove nedelje sam tako istrčao nekoliko ličnih rekorda:

  • fastest 1mi, 7:55
  • fastest 1k: 4:46
  • fastest 5k: 25:32

Very, nice, molto happy. A sad je vreme da se napadne ta granica od 25min :)