Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Vanilla je mrtva. Živeo bbPress

Nisam reklamirao vinski forum uopšte (sem onog prošlog posta), jer sam hteo da prvo doteram dizajn. A to se razvuklo, već nedeljama…

Ubi me bre ova Vanilla. HTML kod ne uspevam da uhvatim ni za glavu ni za rep, .php fajlići su deljeni po nekom haotičnom principu (ili ga barem ja ne kapiram), a u par delova delova koda nisam ni uspeo da preuredim HTML kako sam hteo. Žali Bože bačenog vremena.

Umesto da sam lepo odmah prešao na bbPress. Jes’ da je još uvek nedonošče (aktuelna verzija 0.8.2.1) ali barem ne moram da mnogo prčkam po kodu već direktno spucao dizajn i vozi. Najviše muke je bilo oko prebacivanja sadržaja i usera iz Vanille - napisao sam set SQL skriptova koji vrše prebacivanje. Ništa bullet-proof, samo koliko da mi završi posao. A onda i neki sitan .php koji je formirao slugs - koji se koriste za lepe permalinkove. Sada svaki forum, topic i post ima fini URL (mada ima nekakvih query string gluposti na kraju).

Tako da sada sve to fercera na bbPress platformi. Za divno čudo, izgleda da i Vanilla i bbPress koriste isti hash za lozinke, pa je prosto prebacivanje podataka iz tabela prenelo i to. Jedina je fora što username ne može da sadrži ništa sem slova i brojeva, što će pogoditi Dejana ;)