Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Sinergija '05

Peta po redu Sinergija počinje sutra u Sava Centru. Kad vidim to ime, setim se one prve, besplatne, na kojoj je keynote držao Dr Zoran Đinđić i koja je bila nešto novo i zanimljivo na domaćem IT svetu. Deo jednog, sada izgubljenog, entuzijazma, koji je nestao sa čovekom koji je otvorio tu manifestaciju. Bah…

Sinergija je sada ušla u rutinu i iz godine u godinu se bavi predstavljanjem aktuelnih i uskoro-aktuelnih tehnologija koje dolaze iz Microsofta. Glavne tehničke teme ove godine su Navision (sreda), SQL Server 2005 (četvrtak) i VS.NET 2005 (petak). U sklopu drugog dana koji se bavi SQL Serverom, imam zadovoljstvo da sa Dejanom Ristanovićem (glodur PC-ja) održim predavanje o PCCD web aplikaciji.

Prezentacija je znači u četvrtak, 13. oktobra i počinje u 10:30 (biće zanimljivo ustati na vreme tog dana :)). PCCD aplikacija je web CMS koji sam namenski razvio za potrebe PC Pressa i predstavlja prilično zanimljivu temu. Na raspolaganju imamo 1h, gde je planirano da za oko 50 minuta ispričamo naše a preostalo vreme iskoristimo za diskusiju i pitanja. Naravno, ako bude interesovanja ostaćemo i nakon isteka vremena na raspolaganju za pitanja.

Ako ste tog dana na Sinergiji, svratite u salu “Sava”. Vidimo se.