Aleksandar Vacić

Ti neki momenti, koji vrede.

Nirvana

Pre dva dana sam kupio vacic.rs i vacic.in.rs domene. Juče me obavestili da je sve gotovo, uplata evidentirana i to. Onda sinoć krenuo da postavim neki sitan sadržaj, čisto da nešto stoji… i upao u čistu nirvanu. Dva sata proveo u cifranju sličica, pixel levo, pixel desno, ovaj font, onaj font.

Ne pamtim kad sam se lepše zabavljao radeći nešto – do tačke da se zapitam da li je trebalo da ostanem grafički dizajner, umesto što sam prešao u programere. U stvari, u programiranje sam i krenuo kad sam skapirao da se to više plaća. Meni je ekspertsko znanje CSS-a jednako ekspertskom znanju C# ili Jave ili koječega drugog – no u mislima većine poslodavaca protected override vredi više od color:#333;background:#eee;.

Ultimativni vrh onda ispada kombinacija dizajner+developer – retka zverka. Mučno i traži mnogo ulaganja, ali i donosi kintu – zato sada deo svog slobodnog vremena trošim na Beginning ASP.NET 3.5 in C# 2008: From Novice to Professional, 2nd Edition. Ignorišite negativne komentare na Amazonu – ova knjiga je sjajna, taman kakva meni odgovara.

Zato povremene ekskurzije do nirvane doprinose mentalnom zdravlju. Provereno. Pronađite šta je vaša nirvana i pružite se katkad ka njoj.